Українське товариство
клітинних біологів та біотехнологів
Cropping Hunger&ClimateSometime in the next decade, farmers in poor communities could get a competitive advantage in plying their trade. A Davis, California-based biotech called Arcadia Biosciences is looking to arm crop producers everywhere from the United States, Europe, Africa, India, and China with commercial seeds that they’ve reinvented to flourish in otherwise inhospitable environments. Think salt tolerant plants that improve crop yields in drought-prone conditions.
|
AFP новиниГенетична модифікація може стати єдиним реальним шляхом вирощування достатньої кількості рису у майбутньому, по мірі того, як наступають засуха, зміни клімату і спадаючі врожаї посівів ‑ повідомили експерти у своїй новій доповіді. Рис головний продовольчий продукт для майже трьох мільярдів чоловік і головне, з чим стикаються його виробники, як підняти врожайність цієї сільськогосподарської рослини, залежної від води, оскільки 70% всесвітніх областей, у яких його вирощують, стають все більш висушеними,‑ повідомив міжнародний науково-дослідницький інститут рису (IRRI) у своєму останньому щоквартальному журналі "Біотехнологія". Процес зміни генів організму рослин для впровадження нової продукції, стає все більш важливим інструментом на думку цього інституту, повідомив інститут IRRI у своїй публікації "Рис сьогодні". Цей інститут, заснований в університетському місті Лос Банос (Los Banos) на південь від Маніли, створив багато високопродуктивних сортів рису протягом так званої зеленої революції наприкінці 1960-х та на початку 1970-х років. Колишній генеральний директор IRRI Найл Бреді (Nyle Brady) повідомив, що інститут має використовувати біотехнологію, щоб розвивати рисові лінії, які ефективно використовують живильні речовини рослини, витримують засуху та інші несприятливі умови і є стійкими до комах і хвороб, та скоротити, таким чином, потребу в пестицидах. Бреді сказав, що існують політичні причини, і деякі країни не хочуть, щоб біотехнологія використовувалася для цієї мети. Але країнам, що розвиваються, потрібні вдосконалені урожайні культури значно більше, ніж США. Гурдев Хаш (Gurdev Khush), професор університету в Каліфорнії та колишній співробітник IRRI, погоджується, що оточення для ухвалення генетично змінених урожайних культур не таке добре, як повинно бути. Інститут оцінює, що між 15 ‑ 20 млн. гектарів (близько 37-49 млн. акрів) окропленого рису буде вражено "деякою мірою водного дефіциту" до 2025 року. Області, що вирощують генетично змінені урожаї, збільшилися за рік на 9.4% і в 2008 році вони склали у 25 країнах більше 120 млн.га. |